Előadás az egészséges táplálkozásról

2014.10.13 14:00

„Az egészséges táplálkozás” előadás

Ea: Dr. Reisinger János

 

 

2014. október 13-án, hétfőn a község könyvtára adott otthont a TÁMOP-3.3.14-12/1-2013-0017 pályázat keretén belül megrendezésre került egészséges táplálkozásról szóló előadásnak.

 

A téma meghívott előadója Dr. Reisinger János, irodalomtörténész és bibliakutató volt. Az egészséges táplálkozás iránt érdeklődő 5-8. osztályos gyerekek szép számban gyűltek össze a könyvtár nagy termében.

 

Az előadás fő célja az volt, hogy a gyerekek megértsék az egészséges táplálkozás fontosságát, élettani jelentőségét; illetve az, hogy a bemutatott ételek példáján keresztül megtapasztalják, milyen egyszerű dolgok elegendőek ahhoz, hogy a napi táplálkozásunk az egészségünket szolgálja.

 

A gyerekek nagy érdeklődéssel és izgalommal hallgatták a szakember szavait, hiszen minden hasznos információt - mely az egészségünk érdekét szolgálja - ízletes kóstoló követett. „János bácsi” megmutatta a gyerekeknek, hogyan lehet pillanatok alatt elkészíthető egészséges táplálékkal meglepni a szülőket. Megismerhettük, melyek azok a legfontosabb összetevők, amelyek a mindennapok során a táplálékunk alapját kell, hogy képezzék, és amelyek beszerzése és elkészítése egyáltalán nem nagy „ördöngösség”.

 

Sok érdekes és hasznos információ hangzott el az élelmiszerek összetétele és azok élettani hatásának kapcsolatáról, így a gyerekek nem csak azt tanulhatták meg, hogy „mit egyek?”, hanem azt is, hogy „miért?”

 

Az előadás résztvevői számára biztosított kóstolókat fogyasztva mindenki megtapasztalhatta, hogy az egészséges táplálkozás nem csak éltető, hanem élvezhető is. Készült az előadás alatt vitamindús reggeli percek alatt, ettük a mindennapi kenyerünket sokféle formában és természetesen az egészséges édességek sem hiányozhattak a „lakoma” végéről. Bemutatásra kerültek készen vásárolható - az egészséges táplálkozást szem előtt tartó - élelmiszerek is, amelyeket kóstolás után meg is vásárolhattak a gyerekek.

 

Az érdekes információk és finomságok mellett a gyerekektől folyamatosan érkező kérdések tették kötetlen, vidám hangulatúvá az előadást. A legaktívabb gyerekek érdeklődését - a témánál maradva - egészséges finomságokkal jutalmazott az előadó.